تعداد بازدید: ۳۲۲
کد خبر: ۱۱۴۱۶
تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۴۰۰ - ۱۲:۵۶ - 2021 04 December
دیابت «ملیتوس» یا بیماری قند، بیماری متابولیکی مزمنی است که با سوخت و ساز غیرطبیعی کربوهیدراتها، پروتئینها و چربیها همراه است.
در حالت طبیعی، غذا پس از هضم در بدن تبدیل به قند شده و پس از ورود به جریان خون، تحت تأثیر انسولین وارد سلولهای بدن می‌شود.

در بیماری دیابت، انسولین به میزان کافی در بدن وجود ندارد و یا انسولین موجود قادر نیست که وظایف خود را به درستی انجام دهد؛ در نتیجه قند خون نمی‌تواند به طور مؤثری وارد سلولهای بدن شده و مقدار آن بالا می‌رود.

امروزه نزدیک به ۴۶۳ میلیون نفر بزرگسال یا به عبارتی یک نفر از یازده نفر در دنیا، با دیابت زندگی می‌کند که این موضوع به یکی از مهمترین مشکلات بهداشتی، درمانی، اجتماعی و اقتصادی در جهان تبدیل شده است.

چند توصیه برای پیشگیری از دیابت
۱- فعالیت فیزیکی داشته باشیم؛ فعالیت فیزیکی مستقل از کاهش وزن، سبب اصلاح و بهتر شدن حساسیت به انسولین می شود.

۲- وزن خود را در محدوده مطلوب نگه داریم؛ حتی اندکی کاهش وزن منجر به اصلاح و بهتر شدن چربی، فشارخون و بهبود کنترل قند خون می‌شود.

۳- در سه وعده صبحانه، ناهار و شام تا آنجا که امکان دارد از سبزی و سالاد استفاده کنیم؛ سبزیها به دلیل داشتن فیبر، نقش مهمی در پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر مانند دیابت، بیماریهای قلبی عروقی، انواع سرطان و چاقی بازی می‌کنند.
۴- مصرف قند و شکر را کاهش دهیم.

۵- به جای مصرف کمپوت و انواع آبمیوه‌های تازه یا صنعتی، از میوه تازه و در صورت تمایل به مصرف کمپوت، از انواع کم شکر استفاده کنیم.

چند توصیه تغذیه‌ای برای مبتلایان به دیابت
1- روزانه از حبوبات در وعده‌های غذایی استفاده کنیم؛ در وعده‌های غذایی اصلی مانند صبحانه، مواد خوراکی نظیر عدسی و لوبیای پخته بخورید. ترکیب حبوبات با غلات ارزش پروتئینی بالایی دارد؛ پس بهتر است برنج را به صورت مخلوط با حبوباتی مانند باقلا، عدس، ماش و لوبیا چشم بلبلی با پلو مصرف کنیم.

2- در وعده‌های غذایی از سبزیها مصرف کنیم.

3- روزانه دو واحد لبنیات کم چرب مصرف کنیم.

4- مصرف نوشابه‌ها و نوشیدنیهای شیرین را بسیار محدود کنیم؛ مصرف زیاد نوشیدنیهای سرشار از مواد قندی که شامل نوشیدنیهای بدون الکل مانند شربت و نوشابه، نوشیدنیهای میوه‌ای، نوشیدنی‌های ویتامینه و انرژی‌زا نیز منجر به پیشرفت دیابت می‌شود.

5- بهتر است از نانهای تهیه شده با آرد سبوس‌دار، برنج قهوه‌ای، ماکارونی سبوس‌دار، جو و گندم کامل (پوست نگرفته) بیشتر استفاده کنیم.

6- میوه‌های تُرش مانند نارنگی، پرتقال و لیمو‌ترش نیز دارای قند هستند؛ بنابراین در مصرف آن اعتدال را رعایت کنیم.

7- غذا خوردن منظم در تنظیم میزان قندخون تأثیر بسیاری دارد؛ به ویژه اگر قرص یا انسولین مصرف می‌کنیم.

8- مصرف میوه‌هایی که قند زیادی دارند، نظیر خربزه، انگور، انجیر، انبه و موز را نیز محدود کنیم.
نظر شما
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
پربازدیدها