چای تازهدم یکی از سالمترین نوشیدنیها است که مصرف آن در جامعه ما طرفداران زیادی هم دارد. اما اگر این نوشیدنی به شکل صحیح مصرف نشود، میتواند برای تندرستی مضر باشد.
انواع چای از جمله چای سیاه، سبز و سفید، در بازار عرضه میشود که چای سیاه به صورت معمول بیشترین مصرفکننده را دارد. چای تازهدم یکی از سالمترین نوشیدنیها است که خوردن آن در جامعه ما طرفداران زیادی هم دارد؛ اما اگر این نوشیدنی به شکل صحیح مصرف نشود، میتواند برای تندرستی مضر باشد.
اسید تانیک و اگزالات دو ماده در چای هستند که باعث جذب نشدن آهن میشوند و مقدار آنها در چای کهنه و پررنگ بیشتر است. در همین زمینه افراد باید از خوردن چای کهنه و نیز چای پررنگ که حاوی مقدار زیادی اسید تانیک و اگزالات است خودداری کنند. همچنین برای جذب بهتر آهن توصیه میشود، افراد از مصرف چای بلافاصله بعد از وعده غذایی خودداری کنند.
نحوه مصرف چای
طبق مطالعات انجام شده، چای داغ یکی از عوامل ایجاد سرطان معده و مری است؛ بنابراین افراد باید اجازه دهند چای کمی خنک شود و بعد آن را مصرف کنند. همچنین مصرف زیاد چای کهنه، باعث ایجاد ریفلاکس میشود. بنابراین زیادهروی در مصرف چای داغ و کهنهدم میتواند اثرات مخربی بر دریچه معده و مری داشته باشد.
چایی که بر اثر کهنهدم بودن غلیظ شده باشد، اصلاً قابلیت مصرف ندارد. چای پررنگ یا کهنه میتواند موجب کمخونیهای شدید شده و مشکلاتی در دستگاه گوارش ایجاد کند که توصیه میشود حتماً از مصرف آن خودداری شود.
افرادی که بیماریهایی مانند زخم معده دارند، لازم است مصرف چای را محدود کنند. همچنین افرادی که مبتلا به کمخونی هستند و یا انواع سرطانهای دستگاه گوارش دارند، نوشیدن چای سفارش نمیشود.
نظر شما