تعداد بازدید: ۳۰۷
کد خبر: ۱۱۵۵۷
تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۴۰۰ - ۱۱:۲۰ - 2021 18 December
نفخ معده به دلایل مختلفی برای ما به وجود می‌آید. در اکثر اوقات نفخ معده به دلیل عادت غذایی نادرست است. هر چند که بسیاری از خوراکی‌های مفید ولی نفاخ هم هستند که به دلیل خاصیت بسیار زیادشان، از آنها استفاده می‌کنیم.

در برخی موارد نیز نفخ شکم به دلیل بیماریهای گوارشی نظیر رفلاکس، سندروم روده تحریک‌پذیر و... به وجود می‌آید که در این موارد فرد مجبور به استفاده از دارو‌های شیمیایی است.

اما برخی خوراکیها هستند که با مصرفشان می‌توان میزان نفخ شکم را کاهش داد و همین طور از خواص مغذی دیگر آنها استفاده کرد.

در ادامه به برخی از این خوراکیها اشاره می‌کنیم:
خیار: خیار دارای کروسئین یکی از آنتی‌اکسیدان‌های بسیار قوی است و این آنتی اکسیدان به شدت به کاهش نفخ کمک می‌کند.

سبزیجات: انواع سبزیجات به جز کلمها به شدت به رفع نفخ کمک می‌کنند. این موضوع به دلیل وجود فیبر بالای آنها است. به ویژه نعنا، پونه و آویشن.

موز: موز به دلیل پتاسیم بالای آن، ضد نفخ است.

مرکبات: مرکبات و مخصوصاً پرتقال به دلیل فیبرشان باعث دفع بهتر و در نتیجه کاهش نفخ می‌شود.

و اما خوراکیهایی که باعث نفخ بیشتر می‌شوند:
نوشیدنی گاز‌دار: نوشابه و نوشیدنیهای گاز دار به شدت نفاخ هستند.

لبنیات: لبنیات به دلیل وجود لاکتوز فراوان در آنها، باعث تشدید نفخ شکم می‌شود. ولی نباید خواص بسیار زیاد آنها را نیز نادیده گرفت.

حبوبات: حبوبات و مخصوصاً نخود و عدس نیز نفخ معده را افزایش می‌دهند. ولی نباید خواص بسیار زیاد آنها را نیز نادیده گرفت.

به طور کلی در افرادی که دارای بیماریهای گوارشی نیستند، توصیه می‌شود که از خوردن مواد نفاخ ولی مغذی کم نکنند. در عوض با ایجاد عادت غذایی بهتر و ورزش، می‌توان نفخ شکم را به طور چشمگیری کاهش داد.
نظر شما
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
پربازدیدها